Ugyanannyi csoki kell hozzá, mint liszt, viszont végtelenül egyszerű elkészíteni és minden falatja a földi mennyország. Hozzávalók 28-30 kekszhez: 10 dkg vaj (de működik margarinnal is) 20 dkg cukor (lehet barna és kristálycukor felesben) 2 csomag vaníliás cukor 1 tojás 20 dkg liszt csipet só 2 késhegynyi szódabikarbóna 20 dkg (sütésálló) csoki chips A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd belekeverem a tojást és simára keverem. Beleöntöm a lisztet, a tetejére szórom a sót és a szódabikarbónát, majd az egészet alaposan összekeverem. Sűrű, de keverhető massza a végeredmény, amibe még a csoki chipset is belekeverem. A sütőt 190 fokra melegítem elő (alsó, felső sütés, légkeverés). Két kiskanállal tésztahalmokat adagolok a szabvány tepsire. 1 tepsire 9 halmot teszek egyenlő távolságra, mert terülnek. Formázni se kell, mert terülnek. Dupla tepsivel (két tepsi volt a sütőben) 13 percig sütöttem. Mi úgy jobban szeretjük, ha aranybarnára pirul, de finom és ragacsosabb, ha csak 8-10 percig sütöm.
Semmiről ne maradj le, iratkozz fel a hírlevélre is!