A zúzapörkölt nem bonyolultabb kaja, mint bármelyik pörkölt, csak sokkal tovább kell főzni. Amúgy az egyik legfinomabb húsfajta, mi családilag imádjuk.
Zúzában nem vagyunk válogatósak (sem mi szülők, se a gyerekek), szeretjük a csirke-, pulyka, kacsazúzát. Szeretjük az ízét, állagát, színét. Örülünk, ha húslevesben találjuk és a zúzapörkölt az egyik kedvenc ebédünk. Hagyományos zúzapörkölt Hozzávalók: 1 kiló tisztított zúza 2 közepes fej vöröshagyma 1 teáskanál őrölt pirospaprika néhány gerezd TV paprika 1 kávéskanál sűrített paradicsom só kacsazsír A hagymát apróra vágom és kacsazsíron megdinsztelem. Félrehúzom, ráteszem a paprikát átkeverem és beleteszem a tiszta zúzát. Megkeverem, megsózom és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobom a felkarikázott paprikát, felforralom, majd csendesen forralom legalább 2 órán át. Beleteszem a sűrített paradicsomot, főzöm még 10 percig és már kész is. A zúzát nem szoktam darabolni, egyben főzöm.Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
A hagyományos zúzapörkölt receptje
Szerző
Myreille
Dátum
Sütés/Főzés