A csirke curry az egyik kedvenc ételem, de nem szoktam túlbonyolítani. Most elkészítettem sárga gévagombából és jelentem, így is remek!
A Sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) csak nevében gomba – meg persze rendszertani besorolása szerint -, ám egyáltalán nincs gombaíze. Főzés után pedig olyan az állaga, mint a csirkehúsnak. (Ezért hívják “csirkehúsgombának” is.) Tehát ami csirkéből remek étel, az valószínűleg gévából is az lesz. Így lett egyenes út a sárga géva curryhez. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma olaj 30-40 dkg sárga gévagomba 1 teáskanál curry fűszerkeverék só 1,5 dl tejszín 1 teáskanál liszt A gombát megtisztítom, felkockázom és kétszer leforrázom lobogó vízzel. A hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Amikor üveges rádobom a lecsepegtetett gombát és rázogatva-kevergetve pirítom. 15 perc múlva megszórom curry fűszerkeverékkel és liszttel, alaposan elkeverem, felöntöm 1 dl vízzel és a tejszínnel, felforralom és addig rotyogtatom, amíg besűrűsödik. Körete lehet rizs, de puha kenyér is. Még több sárga gévagombás itt találsz! Desszertért pedig ide katt!