Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (kb. 40 dkg)
2 tojás
1 evőkanál liszt
só
bors
chilipehely
5 dkg krémfehér sajt
A cukkinit lereszelem és kifacsarom a levét. Összekeverem a tojással és a liszttel, sóval, borssal, chilipehellyel, majd sütőpapírral bélelt tepsin (nagy sütőtepsin) szétterítem és 40 perc alatt 180 fokos (alsó-felső sütés, előmelegített) sütőben készre sütöm.
A cukkini piskóta/lepény egyik szélét megpakolom vékonyra vágott krémfehér sajttal (persze, lehet feta is) és feltekerem, mint egy óriási palacsintát, de érdemes úgy görgetni, mint a piskótatekercset.
Esetleg van valakinek ötlete, hogy liszt helyett milyen kevés (lisztnél kevesebb) kalóriát tartalmazó valamivel lehetne összefogni ezt a lepényt/tekercset? Mert a sajtról nehezen mondok le, de a lisztről szívesen!