Csupán 4 hozzávaló és minimális munka, avagy zöldségből édesség. A sütőtök turmix tökéletes tízóraira, uzsonnára vagy csak desszertként őszi napokra.
Termetes sütőtököt hoztunk be a kertből. Első nap leves készült belőle, másnap uzsonnára fűszeres sütőtök turmix, harmadnap pedig sütőtökös-sárgarépás-zöldborsós carbonara, ami ugyanúgy készül, mint a papirikás-gombás-újhagymás carbonara csak más zöldségekkel. A sütőtök turmix íze a pumpkin pie-ra hasonlít. Édes, krémes, nagyon finom. A gyerekeim 3-3 decit simán megittak belőle, majd repetát kértek. Hozzávalók: 25 dkg nyers sütőtök 8 dl tej 20 g vaníliás cukor 1/4 teáskanál őrölt fahéj de tovább lehet fűszerezni szerecsendióval, gyömbérrel és szegfűszeggel. A megtisztított, felkockázott sütőtököt megpároltam, de úgy taktikáztam a vízzel, hogy a végére teljesen elfője, ám le se égjen. Hagytam, hogy teljesen kihűljön, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel krémesre turmixoltam. Azonnal elfogyott. A tetejére mehet felvert tejszínhab is, úgy még inkább extra édesség, nem pedig zöldségből készült turmix.