Büntetésnek tűnik, pedig csak szokatlan. Aki szereti a sütőtök krémlevest, adjon egy esélyt a mézes-köményes sárgarépa krémlevesnek. Hozzávalók: 1 nagy vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 6-8 sárgarépa 1 evőkanál méz 1 mokkáskanál római kömény 2-3 evőkanál tejszín (lehet növényi is) só 1 kávéskanál kacsazsír A hagymát és a fokhagymát megpucolom és apróra vágom, majd kevés kacsazsíron megdinsztelem. (Zsírral ritkán főzök, de adtam esélyt az A-vitaminnak, ami zsírban oldódó vitamin és aminek a béta-karotin a provitaminja.) A hagymára rádobom a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és sűrű kevergetés közben 5-7 percig párolom. Rácsorgatom a mézet és kicsit azzal is kevergetem (1-2 percig csupán). Felöntöm kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi, megsózom, beleszórom a köménymagot, és 20-25 percig főzöm, addig amíg a sárgarépa teljesen megpuhul. Botmixerre pürésítem, ha túl sűrű, teszek még hozzá egy vizet majd egy kis tejszínt. Felforralom és kész. Az íze kísértetiesen hasonlít a sütőtök krémlevesre és a ropogós levesgyöngy kifejezetten passzol hozzá.