term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:50494
category_3 #e62e2e

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Myreille - Publikálva:

A gyümölcs-sajt párosítással engem mindig le lehet venni a lábamról, főleg akkor ha a sajtot is én készítem.  

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal/Fotó: Myreille

A labna (labnah, labneh) az egyik kedvenc sajtom és elkészíteni se bonyolult. Most a Zaitoun szakácskönyv egyik receptje alapján sült nektarinnal, kakukkfűvel és pirított mandulával készítettem.

Labna (labnah/labneh)

Hozzávalók: görög joghurt

A görög joghurtot összekeverem a sóval, majd vászonba kötöm. A pakkot szűrőbe teszem (hogy a kicsorgó lé le tudjon csöpögni), a szűrőt egy tálka tetejére teszem, hogy az egész “építményem” stabil legyen. A vászonba csomagolt joghurt tetejére pedig egy követ teszek és az egészet 12 órára hűtőbe teszem.

A végeredmény, sűrű, finom krém, friss sajt.

A fokhagymás verzió a legfinomabb, de a barackhoz a natúr változat kell.

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal

Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal/Fotó: Myreille

Kakukkfüves-mézes sült barack

Hozzávalók: 2-3 szem nektarin vagy őszibarack 1 teáskanál méz friss vagy szárított kakukkfű 10 szem mandula (a szakácskönyvben pisztáciával készítették, de nekem éppen nem volt itthon és a barack miatt a mandula is remekül illett hozzá)

A barackokat cikkekre vágom, meglocsolom mézzel, megszórom kakukkfűvel és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

Közben a mandulákat megtisztítom, durvára aprítom és forró serpenyőben megpirítom.

Amikor kihűlt a barack a friss sajtból teszek rá darabkákat és megszórom a pirított mandulával.

Tökéletes vacsora, de nekem desszertként is megállja a helyét pedig nem éppen az édes ízek uralják.

Összegzés
recipe image
Recept
Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra