Nem tudom megunni az almát, most éppen olvadozó sajttal kívántam meg. Volt itthon szalonna és szikkadt kenyér is és végül “egytálétel” lett belőle.
Hozzávalók: 2-3 alma 1-2 evőkanál kockára vágott szalonna (vagy sonka) 5 dkg reszelt sajt (pl. trappista) 1-2 evőkanál apróra kockázott szikkadt rozskenyér Egy tűzálló tál aljára – én a kerek jénaim tetejét használtam – kockázom az almát. Az almát nem hámozom meg, csak a magházáról vágom le és kockázom fel. Az almát megszórom a felkockázott szalonnával, majd az egészet vékonyan beborítom a reszelt sajttal. 15 percre grillsütőbe teszem – a mikro felső grill funkcióját használom – és amikor a sajt már jól megpirult, rászórom a kenyérkockákat és további 2 percig grillezem felülről, hogy a kenyérkockák is megpiruljanak. Ezután csak egy villa kell mellé és lehet enni. Én nagyon szeretem, mert az alma-sajt remek kombinációja mellé a sonka ad egy határozott, füstös ízt, a crouton pedig kellemesen ropogós.