Semmi extra, csak egy apró trükk és a halom zöldségből szuper kaja lesz. Nem csak én szeretem, a fiam is zokszó nélkül benyomja.
Nincs sok baj a zöldséggel, legalábbis nálunk, ha nem így kerül az asztalra:
Hanem így:
A zsírban pirított kenyér nekem a gyerekkor íze. Akkor mindig szárazon pirított kenyérre vágytam, de a nagymamám zsírban pirította. Néha-néha elkap a nosztalgia és így csinálom. Sőt, most már azt is értem, a nagyanyám szeretetből sütötte így.
A kenyeret vékonyra szelem. Serpenyőt hevítek és fél kiskanál zsírt olvasztok fel benne. A forró serpenyőben megsütöm a kenyér mindkét oldalát.
A saláta pedig csak annyitól áll, hogy először mindent apróra vágok. Felkarikázom az újhagymát, felkockázom a retket, paradicsomot és az uborkát. A fejes salátát leveleire szedem.
A hagymát, retket, paradicsomot és uborkát egy tálba teszem, meglocsolom fél teáskanál almaecettel és fél evőkanál extra szűz olíva olajjal. Picit sózom, borsozom és alaposan összekeverem. (Én ezt a salátát önmagában is kedvelem, de sült húsok mellé is remek.)
Ezután már csak össze kell állítani a szendvicset, amibe jó adag salátalevél és jó adag paradicsomos-uborkás-hagymás saláta is kerül. Ha van itthon sajt, akkor azt is teszek bele.