Hozzávalók 2-3 személyre:
3-5 krumpli
egy darab kolbász (dekára nem tudom, de úgy 10-15 centis darab)
1 kis pohár tejföl
(esetleg még egy kevés olaj és só)
A kolbászt felkarikázom és egy jó teflon serpenyőben átsütöm. Ha száraz a kolbász és nem akar zsírt ereszteni, akkor öntök alá egy kis olajat.
Amíg a kolbász sül, megpucolom a krumplit, majd elfelezem és a kolbászra szeletelem. kb. 2 mm vastag szeleteket vágok. Átkeverem, ha nem túl fűszeres a kolbász, akkor megsózom a krumplit, öntök alá fél deci vizet és lefedem. 20 perc alatt puhára fő a krumpli, de közben rá-ránézek, nehogy leégjen. Ha eltűnik a víz, pótlom, de a végén kicsit elpirítom, lesütöm a krumplit, az jót tesz az ízének. Amikor keverem összes is törik a puha krumpli, de közben sült részek is kialakulnak. (Már a gondolatra összefut a nyál a számban.)
A tányéron bőségesen teszek rá tejfölt.
Gyors, finom, egyszerű. Én imádom! (Fotó: Myreille)
Tipp: Ha a gyerekek nincsenek itthon, és csak magamnak és a férjemnek főzöm, akkor a tejfölbe keverek egy gerezd zúzott fokhagymát is.
Tarts a moksha.hu-val minden nap, iratkozz fel a hírlevélre is!