Vallomás: az újhagymának csak a fehér részét esszük meg. A zöld részét viszont sajnálom kidobni, inkább krémlevest főzök belőle.

Tavaszi leves az újhagyma zöld szárából (Fotó: Myreille)
Hozzávalók 2 személyre nagy csokor újhagyma zöld szára 1 nagy krumpli 1 petrezselyemgyökér 1 fokhagyma 1 púpos evőkanál tejföl só
A krumplit és a petrezselyemgyökeret megpucolom, apróra vágom és lábasba teszem.
Az újhagyma zöld szárát megmosom, a száradt, nem egészséges részeket leszedem, levágom, a többit felkarikázom és szintén megy a lábasba, akárcsak a megpucolt fokhagyma.
Felöntöm 1,5 liter vízzel, picit megsózom és addig főzöm, amíg a gyökér és a krumpli megpuhul.
Leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem.
A tejfölbe 2-3 evőkanálnyit kanalazok a a levespépből, csomómentesen elkeverem, majd visszaöntöm a levesre. Habverővel simára keverem és ha még kell, teszek hozzá vizet, hogy klassz krémleves legyen az állaga.
Felforralom és lehet enni. Nálunk levesgyöngy dukált hozzá.

Tavaszi leves az újhagyma zöld szárából (Fotó: Myreille)