A tojásos cukkini tekerccsel sikerült kisebb kisebb cukkini tekercs lázat elindítani – jelzem, nagy-nagy örömömre -, így jöttek újabb tapasztalatok és persze nálam is készült újabb változat.
Az alapreceptet a tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal cikknél találod, de leírom ide is az alapokat. A tekercs fő összetevői: reszelt, kinomykodott cukkini tojás liszt só chili pehely A cukkini tekercs hagymával és krémfehér sajttal változatnál úgy variáltam, hogy 30 dkg cukkinit lereszeltem, kinyomkodtam a levét és 1 tojás 2 evőkanál lisztet 1 fej apróra vágott lilahagymát 1 evőkanál szezámmagot sót chili pelyhet kevertem bele. A keveréket sütőpapíron vékonyan elterítettem és előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöttem. Amíg az előző recept cukkini piskótája/lepénye lágyabb, addig ennél a változatnál tömörebb, jobban hasonlít a tésztákra (és ez nem véletlen, több benne a liszt). A cukkini tekercs tésztájába lehet pakolni mindent kedv szerint, ami megy a cukkini mellé: hagyma, szezámmag, lenmag, apró kockára vágott paprika stb. Liszt helyett lehet használni zablisztet vagy apróra darált zabpelyhet is. Nálam a töltelék megint sajt lett – mert még éppen volt egy adagnyi és én imádom ezt a sajtot -, de másfajta sajttal, hagyományos érlelésű sonkával, csirkemell sonkával vagy éppen sült pulykamellel is tölthető.