A kapor és az aromás juhtúró jól illik a cukkini semleges ízéhez. Mivel kenyérmorzsa is van benne, újragondolt szendvics is lehet.
Hozzávalók 2 személyre: 2 db cukkini (20-25 centis, zsenge cukkinik) 20 dkg juhtúró 1 tojás 1 kis fej vöröshagyma 1 teáskanál friss, apróra vágott kapor 3 evőkanál kenyérmorzsa (a régi, megszáradt kenyérvéget reszeltem le) csipet só, bors A cukkiniket megmosom, hosszában félbe vágom és a magos részüket karalábévájóval kiszedem. A tojást összekeverem a finomra vágott vöröshagymával, a kaporral és a kenyérmorzsával. Picit sózom (tényleg csak picit, mert a juhtúró is sós) és borsozom. 15 dkg juhtúrót a tojásos keverékhez keverek úgy, hogy kisebb darabokban megmaradjon. A juhtúrós-tojásos keveréket a cukkinikbe töltöm, a töltelék tetejére pedig ráteszem a megmaradt (5 dkg) juhtúrót. Tűzálló tálba pakolom és 180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ezalatt a cukkini megpuhul, a töltelék összeáll, a cukkinik teteje pedig aranysárgára pirul.