A sütőtök jól kijön a szalonnával és a hagymával, akárcsak a csirke. A kókusztejből pedig nagy gond nem lehet, ha már túlborsoztam az ételt. Nagyjából ezen filozófiai gondolat mentén született meg a mai ebéd, annyi csak a csúsztatás, hogy direkt raktam bele sok borsot és már a legelején tudtam, hogy kókusztejet is teszek majd az ételbe, aminek a munkaneve sütőtökös-csirkés curry volt, hiszen a ragu mostanság nem túl trendi név. A férjem, szokása szerint, tiltakozott a sütőtök és a kókusztej ellen is – miért kell elrontani ezt a jó kis csirkét? -, de végül nagyon elégedett volt az ebéddel. Hozzávalók: 1 kicsontozott csirkemell 1 kisebb sütőtök (butternut squash, magyarul általában kanadai sütőtök néven fut) 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál őrölt kömény 1 mokkáskanál őrölt bors 1 kis doboz kókusztej 2 szelet húsos szalonna felkockázva (nagyjából 6-8 deka) só olíva olaj (Felteszem a rizst főzni, ez lesz majd a köret, de ennek kell a legtöbb idő.) A szalonna zsírját kisütöm, ha kell, akkor egy kevés olajat öntök alá. Rászórom az apróra vágott hagymát valamint fokhagymát és megdinsztelem. Ezután a serpenyőbe teszem a felkockázott csirkemellet és fehéredésig sütöm. Picit megsózom, de tényleg csak kicsit, mert a szalonna is sós, megszórom sok frissen őrölt borssal és kevés őröl köménymaggal. Felöntöm vízzel (1-1,5 dl) és fedő alatt addig párolom, amíg megpucolom és felkockázom a sütőtököt. A sütőtök is megy a csirke után és letakarva főzöm. Amikor a tök megpuhul és sárgás szaftja lesz a ragunak, akkor hozzáöntöm a kókusztejet és felforralom. Elmaradhatatlan a kóstolás, hátha kell még bele só, bors vagy kömény, és mivel ennyi idő alatt a rizs is elkészült, lehet teríteni.