Az “ájult imám” padlizsánkrém színe vállalhatatlan, de túl finom ahhoz, hogy száműzzem a kedvenc receptjeim közül.
Hozzávalók: 500 g padlizsán (2 közepes padlizsán) 2 paradicsom 2 gerezd fokhagyma fél csokor petrezselyem csipet só negyed teáskanál fahéj negyed teáskanál majoranna szeletelt mandula A megtisztított padlizsánt nagyobb kockákra vágom és egy mikrózható tálban 12 percre a mikróba teszem. Majd forrón botmixerrel pürésítem. (Mivel nem húzom le a padlizsán héját, ezért a krém alapszíne barnás sötétlila.) Ha langyosra hűlt a padlizsánpüré beleteszem a kimagozott paradicsomot (a héját nem kell lehúzni), az összezúzott fokhagymát és a petrezselymet és az egészet krémesre mixelem. Sózom, beleteszem a fahéjat és a majorannát, és jól összekeverem. A pirított kenyeret megkenem a padlizsános keverékkel, majd megszórom szeletelt mandulával. Fűszeres, illatos, finom. A színe vállalhatatlan (mert a barnás lilát tovább sokkolom némi pirossal és zölddel), de engem nem zavar. Főzz velünk a Facebookon is!