Kaptam egy szép karfiolt, de nem volt kedvem a leveshez és ma se panírozáshoz álltak a csillagok. Megnéztem, milyen keleti fűszerek vannak itthon. Hozzávalók: 2 tk koriandermag 1 tk őrölt köménymag 1 tk kurkuma 2 tk kínai ötfűszer keverék 1 fej karfiol olaj só 1 tömlős sajtkrém 2 evőkanál tejföl Kell még egy teflon serpenyő, amiben nem ég le az étel. Kevés olajt hevítettem, majd megpirítottam a fűszereket (koriandermag, köménymag, ötfűszer és kurkuma). Amikor remek illata volt, beledobáltam a kisebb rózsákra szedett karfiolt, jól átkevertem, letakartam és készre pároltam, sütöttem. Nem öntöttem alá vizet, mert azt szerettem volna, ha vannak barnára sült foltok. És azok lettek a legjobbak. Néha, persze, át kellett keverni. Nem volt időm sajtszószt főzni, ezért a hűtőbe fellelhető sajtkrémet kevertem össze tejföllel. Gyors, finom és nem csak nekem, de a fiamnak is ízlett.