Nem kell mindig latta, főzz otthon különleges kávét. Almás-fahéjas cappuccino és bloody bitter, hogy ez az ősz más legyen, mint a többi.
Nespresso Almás-fahéjas Cappuccino
Nespresso Almás-fahéjas Cappuccino
Hozzávalók:
1 Linizio Lungo Grand Cru kapszula
1 almás-fahéjas teafilter
2 teáskanál juharszirup
100 ml tejhab
1 késhegynyi fahéj
Elkészítés:
1. Főzd le a lungo kávét, majd áztassa benne a teafiltert 3-4 percig!
2. Adj hozzá a juharszirupot, és keverd el a kávéval!
3. Készíts tejhabot – mondjuk az Aeroccino készülék segítségével -, majd adagold a kávéra!
4. Szórd meg az elkészült cappuccino-t fahéjjal!
Nespresso Bloody Bitter
Nespresso Bloody Bitter
Hozzávalók:
2 Ristretto Grand Cru kapszula
20 ml vanília szirup
100 ml San Bitter (San Pellegrino)
4-5 jégkocka
Elkészítés:
– Tegyél tele egy (Ritual receptes) poharat jégkockákkal!
– Öntsd rá a San Bittert (San Pellegrino).
– Tegyél vanília szirupot, 2 Ristretto Grand Cru kávét ( 2×25 ml) valamint 2 jégkockát egy shaker-be, és alaposan rázd össze.
– Óvatosan öntsd a felrázott kávét a jeges San Bitter-re.
Ui: A recepteket a Nespresso-tól kaptam ezért ennyire konkrétak a hozzávalók, de ha ez vagy az nincs otthon, ne ess kétségbe, legyél kreatív!