Piros, forró, illatos, igazán karácsonyi hangulatot teremt és nem forralt bor. Felnőtt és gyerek változatban is elkészíthető a vörösáfonya puncs. A receptet nagyon régen kaptam az Amerikai tőzegáfonya társaságtól – attól a társaságtól, ami a tőzegáfonyát (vörösáfonyát) népszerűsíti az egész világon – és idén ki is próbáltam. Forró, gyümölcsös, finom és egyszerű.
Hozzávalók egy nagy pohárhoz: 150 ml tőzegáfonya nektár 1-2 teáskanál barna cukor (ízlés szerint, én kevesebb cukorral szeretem) 1-3 db szegfűszeg negyed rúd fahéj fél narancs A tőzegáfonya nektárt a barna cukorral, a szegfűszeggel, és a fahéjrúddal fel kell forralni. Tovább főzni nem kell, de egy kis pihentetés jót tesz neki, hogy az ízek összeérjenek. Ezután hozzá kell keverni a narancs kifacsart levét és már lehet is inni. A felnőtt verziót meg lehet löttyinteni egy kis rummal (kb. 4 cl), de alkohol nélkül is nagyon finom!