Piros, forró, illatos, igazán karácsonyi hangulatot teremt és nem forralt bor. Felnőtt és gyerek változatban is elkészíthető a vörösáfonya puncs.
A receptet nagyon régen kaptam az Amerikai tőzegáfonya társaságtól – attól a társaságtól, ami a tőzegáfonyát (vörösáfonyát) népszerűsíti az egész világon – és idén ki is próbáltam. Forró, gyümölcsös, finom és egyszerű.
Tőzegáfonya, azaz vörösáfonya puncs (Fotó: Amerikai Tőzegáfonya)
Hozzávalók egy nagy pohárhoz:
150 ml tőzegáfonya nektár
1-2 teáskanál barna cukor (ízlés szerint, én kevesebb cukorral szeretem)
1-3 db szegfűszeg
negyed rúd fahéj
fél narancs
A tőzegáfonya nektárt a barna cukorral, a szegfűszeggel, és a fahéjrúddal fel kell forralni. Tovább főzni nem kell, de egy kis pihentetés jót tesz neki, hogy az ízek összeérjenek. Ezután hozzá kell keverni a narancs kifacsart levét és már lehet is inni.
A felnőtt verziót meg lehet löttyinteni egy kis rummal (kb. 4 cl), de alkohol nélkül is nagyon finom!
Tőzegáfonya puncs (Recept és fotó: Amerikai Tőzegáfonya)