Nem szép, de finom. Olcsó, mégse szokványos. Gyorsan elkészül, laktató és a fűszerek miatt nincs hiányérzet, mert a kolbász kimarad belőle.
Hozzávalók: 60 dkg krumpli 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál őrölt koriander 2 teáskanál garam masala 1 teáskanál kurkuma 1 friss chili olaj só A krumplit megpucolom és felkockázom. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A chilit szintén apróra vágom. Serpenyőben kevés olajon elkezdem sütni-párolni a hagymát. Amikor üveges a pirospaprika kivételével hozzáadom a fűszereket és néhány percig kevergetem. A cél, hogy a fűszerek átpiruljanak, kiadják illatukat, aromáikat. Ekkor leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, majd felöntöm vízzel. Beleteszem a felkockázott krumplit és visszateszem a tűzre. Annyi víz legyen rajta, amely éppen ellepi a krumplit. Olykor-olykor megkeverem és addig főzöm, amíg a krumpli megfő és az étel besűrűsödik. Nagyjából 25-30 perc. Valami savanyúság illik hozzá és uborkával szeretem a legjobban.