Nem szép, de finom. Olcsó, mégse szokványos. Gyorsan elkészül, laktató és a fűszerek miatt nincs hiányérzet, mert a kolbász kimarad belőle.
Paprikás krumpli indiai fűszerezéssel (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
60 dkg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál garam masala
1 teáskanál kurkuma
1 friss chili
olaj
só
A krumplit megpucolom és felkockázom. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A chilit szintén apróra vágom.
Serpenyőben kevés olajon elkezdem sütni-párolni a hagymát. Amikor üveges a pirospaprika kivételével hozzáadom a fűszereket és néhány percig kevergetem. A cél, hogy a fűszerek átpiruljanak, kiadják illatukat, aromáikat. Ekkor leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, majd felöntöm vízzel. Beleteszem a felkockázott krumplit és visszateszem a tűzre.
Annyi víz legyen rajta, amely éppen ellepi a krumplit.
Olykor-olykor megkeverem és addig főzöm, amíg a krumpli megfő és az étel besűrűsödik. Nagyjából 25-30 perc. Valami savanyúság illik hozzá és uborkával szeretem a legjobban.