Csupán három hozzávaló és a végeredmény egy nagyon gyümölcsös gumicukor. Jobb, mint bármelyik bolti!
Házi habosított gumicukor valódi málnából (Fotó: Myreille)
Igazán furcsa ez az év. Nem csak nyár elején, de ősszel is érett a málna, sőt, a mai nap (2014. november 5-én) is találtunk néhány érett málnaszemet a kertben. (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
30 dkg cukor
20 g zselatin
20 dkg fagyasztott (vagy friss) málna
Egy lábasban a cukrot összekeverem a zselatinnal, majd teszek bele fél deci vizet és simára keverem.
Beleteszem a fagyasztott málnát és felteszem főni. Lassan melegszik fel, mert a málnának ki kell olvadnia. Amikor forr 10 percig forralva főzöm. Bugyog és durrog, mint egy lekvár, de muszáj kifőzni belőle a vizet.
Ezután átöntöm egy nagyobb tálba és gépi habverővel elkezdem verni. Először nem történik semmi, de kitartónak kell lenni. Nagyjából 10 perc múlva láthatóan kifehéredik a massza és a térfogata is megnő.
Nagyon vékonyan kiolajozok – semleges olajjal (napraforgó, repce) – műanyag dobozokat és kb. 2 centi vastagon beleöntöm a málnás masszát. 3 órára hűtőszekrénybe teszem.
Mielőtt kiveszem a formából, a tetejét is átolajozom. Nagyon-nagyon vékonyan, csak azért, hogy ne ragadjon a tányérra vagy a tálcára. Ezután már csak szeletelni, darabolni kell. Késsel könnyen vágható.
Több kisebb műanyagba szoktam porciózni, így nincs meg az a veszély, hogy 30 dkg cukrot azonnal megeszünk, mert bizony nagyon finom a málnás, habosított gumicukor, nehéz abbahagyni és a málna miatt nem is rettentő édes, hogy gyorsan eltelítene.
Ui: Karácsonyi gasztroajándéknak is remek!
Könnyű és nagyon málnás házi gumicukor (Fotó: Myreille)
Csupán 3 hozzávaló kell az otthon készített gumicukorhoz (Fotó: Myreille)