A guacamole (avokádókrém) a legfinomabb mártogató ropogós zöldségekhez vagy tortilla chips-szel. Csak 3 hozzávaló és egy nagyon egyszerű recept. Nem vagyok avokádó szakértő, de szeretem az avokádót. Ritkán kapni olyat, amelyet azonnal érdemes megenni, én pár napig érni hagyom a konyhapulton, csak utána használom fel. Az egyik kedvencem a guacamole, amit nem tudok megunni. Sokáig nem voltunk jóban, én és a guacamole, de egyszer – a végső elkeseredés határán – végigolvastam mindent, amit a neten az avokádókrémről írtak, majd annyira lebutítottam a receptet, hogy csak avokádót, fokhagymát, sót tettem bele – és kihagytam a citromlevet, paradicsomot és a hagymát – és máris készen volt a tökéletes mártás.
Hozzávalók: 2 avokádó 1 gerezd fokhagyma csipet só Az avokádót hosszában félbe kell vágni, a héjából ki kell kaparni a húsát és persze ki kell szedni a magját is, majd villával péppé kell zúzni. Ezután bele kell keverni a csipet sót és a zúzott fokhagymát és már el is készült a világ legjobb mártogatósa. Remek tortilla chips-szel, de én igazán zöldségekkel (sárgarépával, retekkel, paprikával) szeretem. (Néha kerül a tányérra hús (csirke, marha), de csak akkor ha van tegnapról maradék.) Avokádókrémmel a fiam is úgy eszi a nyers zöldséget, hogy öröm nézni.