Hozzávalók:
50 dkg csirkemell (1 nagy csontozott csirkemell)
1 nagy póréhagyma
2 szerecsendió
2 dl tejszín
1 bögre (A) rizs
olíva olaj
só
30 perces ételeknél az időzítés a legfontosabb. Jelen esetben a rizzsel kell kezdeni. Kevés (1 teáskanálnyi) olíva olajat hevítek, ráöntöm a bögre rizst, felöntöm 2 bögre forró vízzel, megsózom, átkeverem és fedő alatt puhára főzöm. Egyszóval megfőzöm a rizst. Két szabály van: 1. Nem kevergetjük! A rizst már csak akkor keverjük meg, amikor megfőtt. 2. Takarék lángon kell főzni kb. 18 percig, majd még 2-4 percig fedő alatt hagyni párolódni. Onnan lehet tudni, hogy már el lehet zárni alatta a lángot, hogy a víz szinte eltűnt, nagyon kevés forr már a rizsszemek között.
Miközben a rizs fő, el lehet készíteni a csirkét.
A csirkemellet felkockázom és 1 teáskanálnyi olíva olajon fehéredésig sütöm. Amíg a csirke fehéredik, felkarikázom a póréhagymát, majd a csirkére teszem, megsózom és felöntöm kb. fél deci vízzel. Addig főzöm, amíg a csirke és a póréhagyma megpuhul. Apró lyukú reszelőn belereszelem a szerecsendiókat – igen, kell ebbe a mennyiségbe a 2 egész szerencsendió -, majd felöntöm tejszínnel, összeforralom és kész, lehet enni.