Nem azért szeretem, mert egészséges, hanem azért, mert finom. A sárgarépa remek hármast alkot a gyömbérrel és a fokhagymával.
A szendvicskrém, amelynek legfőbb hozzávalója a sárgarépa, már kétszer (répasaláta, füstös-répás szendvicskrém) is szerepelt a receptek között. Füstölt sajtot nem kaptam, viszont a friss sárgarépának nem tudtam ellenállni, így újabb változat született: gyömbéres-sárgarépás szendvicskrém Vigyázat függőséget okoz! Nálunk a kölyök is szereti… Hozzávalók (2 személyre): 2 db közepes sárgarépa 1/4 teáskanál gyömbérpor 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál majonéz 4-5 csepp citromlé A sárgarépát apró lyukú reszelőn le kell reszelni, majd össze kell keverni a gyömbérporral – természetesen lehet friss gyömbért is használni -, a zúzott fokhagymával, pár csepp citromlével és a majonézzel. Utána már lehet is kenni a pirított kenyérre. Nem csak reggelire, hanem tízóraira, uzsonnára és vacsorára is remek. Reggelizz velünk a Facebookon is!