A gomba és a petrezselyem jó barát, most sok vaj és némi rizs is társult hozzájuk. Gombás rizottó a la sufnituning. Egészen reménytelenül álltam a hűtő előtt. Valamit főzni kellene és az a valami legyen gomba, ha már van fél kiló a hűtőben. Megmostam, megpucoltam és felszeleteltem, kevés olajon feltettem pirítani, gondoltam abból nagy baj nem lehet. A gomba már majdnem visszasült “zsírjára”, amikor eszembe jutott, hogy legyen inkább rizottó. Hozzávalók: 500 g gomba 2 marék rizs 1 nagy csokor petrezselyem 1 dl fehérbor kb. 2 dl víz kb 2 dl tej só bors nagy darab vaj (kb. 3 g) A gombát kevés olajon párolom, majd addig sütöm, amíg a gombából kifőtt víz, elpárolog. Beleszórom a rizst, kicsit megsózom, megborsozom és néhányszor átkeverem. Kis adagokban, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a bort, majd a vizet és olykor megkeverve addig főzöm, míg a rizs felszívja a vizet. Beleöntöm a tejet (lehetne tejszín is), felforralom és addig főzöm, amíg a rizs megpuhul. Belekeverem a vajat és az apróra vágott petrezselymet.