A ropogós halványító zeller és a savanykás alma aromás házassága a majonézes lepel alatt. Mert a zellerszár nyersen a legfinomabb. Főtt zöldségek helyett legyen inkább nyers gyümölcs és zöldség a majonézben, de nem csak azért, mert lelkiismeret-furdalással gondolunk az egészségre, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók (2-4 személyre): 2 savanykás alma (jonatán) 1-2 szál halványító zeller szár 2 evőkanál majonéz 1 evőkanál tejföl 1 teáskanál lime- vagy citromlé csipet só néhány tekerés fekete bors Az almákat megpucolom és apró kockákra vágom. A halványító zeller közepéből kiveszek 1-2 szál zellerszárat és vékonyan felszeletelem. A majonézt összekeverem a tejföllel, a limelével a csipet sóval és a frissen őrölt fekete borssal, majd belekeverem a felkockázott almát és felszeletelt zellert. Aromás, ropogós saláta, amely tökéletes rántott hús, vagy vékonyra szeletelt sonka mellé, vagy csak úgy magában. Ha ősszel, almaszüret után készítem ezt a salátát, akkor nem vágom le az alma héját, hanem rajta hagyom, és akkor még szebb a saláta a piros almahéj miatt. Olvasd minden nap a moksha.hu-t. Kattints ide és lájkold a Facebookon is!>>>