A ropogós halványító zeller és a savanykás alma aromás házassága a majonézes lepel alatt. Mert a zellerszár nyersen a legfinomabb.
Főtt zöldségek helyett legyen inkább nyers gyümölcs és zöldség a majonézben, de nem csak azért, mert lelkiismeret-furdalással gondolunk az egészségre, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.
Majonézes alma-zeller saláta (Fotó: Myreille)
Hozzávalók (2-4 személyre):
2 savanykás alma (jonatán)
1-2 szál halványító zeller szár
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál lime- vagy citromlé
csipet só
néhány tekerés fekete bors
Az almákat megpucolom és apró kockákra vágom.
A halványító zeller közepéből kiveszek 1-2 szál zellerszárat és vékonyan felszeletelem.
A majonézt összekeverem a tejföllel, a limelével a csipet sóval és a frissen őrölt fekete borssal, majd belekeverem a felkockázott almát és felszeletelt zellert.
Aromás, ropogós saláta, amely tökéletes rántott hús, vagy vékonyra szeletelt sonka mellé, vagy csak úgy magában.