Semmivel se bonyolultabb és csak alig hosszabb brokkoliból, mint levesporból főzni a brokkolikrémlevest. Csak 5 hozzávaló és egy botmixer kell! Én hiszek a valódi alapanyagokból készült készült ételekben és nem hiszek az ízfokozókban és a porokban. A Knorr oldalán nem találtam adatot, de ahol igen, ott teljesen meglepett, hogy mit tartalmaz a Knorr Bögrés instant Brokkolikrémlevese: “módosított burgonyakeményítő, növényi zsír, pirított zsemlekocka, maltodextrin, só, ízfokozó, tejfehérje, tápióka liszt, petrezselyemlevél, fűszerek.” Eddig se voltak illúzióim, de csak nekem hiányzik a listáról a brokkoli? Csekély vigasz, hogy a cucc legalább tartósítószert nem tartalmaz. A Knorr Ínyencek levese Brokkolikrémleves karfiollal csomagolásán nagy betűvel szerepel: Tartósítószert és ízfokozót nem tartalmaz! Az apró betűs összetevőkben pedig a következők vannak: “növényi zsír és olaj, keményítő, búzaliszt, burgonyapüré pehely, jódozott só, élesztőkivonat, tejcukor, szárított brokkoli 3,6%; tejfehérje, gyümölcscukor, vöröshagymapor, szárított karfiol 1%, étkezési só, maltodextrin, zöldségkivonat, spenótpor, fűszerek.” Én ettől se lettem boldogabb…
Brokkolikrémlevest főzni azonban nem nagy ügy brokkoliból sem. Sőt, nem is drága. Hozzávalók 4 személyre: 1 fej brokkoli (kb. 500 g) 1 dl tejszín (helyettesíthető növényi tejszínnel is) jódozott tengeri só fekete bors 1 csomag levesgyöngy A brokkolit meg kell mosni, rózsáira kell szedni és a megpucolt szárát feldarabolni. Annyi vizet kell rá önteni, hogy háromnegyedéig ellepje és fedő alatt puhára kell főzni. Nagyjából 20 perc. Akkor puha, ha a kés vagy a villa a vastag részekbe is könnyen beleszalad. A megfőtt brokkolit a levével együtt össze kell mixelni. Bele kell önteni a tejszín – ha túl sűrű lenne, akkor még egy kis vizet is lehet hozzáöntetni -, sózni – én csak itt szoktam sózni és rögtön kóstolom is – és borsozni kell. Fel kell forralni, még egy kóstolás és kész, lehet enni a ropogós levesgyönggyel. Ui: Apróra vágott petrezselyem jót tesz a levesnek és a tálalásnak, de anélkül is remek.