Fagyos őszibarack, avagy őszibarackjégkrém házilag: csupa gyümölcs, kevés cukor és kevés munka. Remek hűsítő forró nyári napokon.
Jégkrém házilag – csupa gyümölcs, kevés cukor és kevés munka. (Fotó: Myreille)
Isteni! – összegezte a fiam a végeredményt. (Fotó: Myreille)
Fagyos őszibarack (Fotó: Myreille)
“Mikor végzünk a fotózással?” (Fotó: Myreille)
“Látom az őszibarackot” (Fotó: Myreille)
Fagyos őszibarack jégkrém (Fotó: Myreille)
Hozzávalók (6 db jégkrémformához):
2 őszibarack
2 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé
2 evőkanál víz
Az őszibarackot meghámozom, magját kiveszem és egy kisebb tálba teszem. Hozzáadom a cukrot és a citromlevet – utóbbit csak azért, hogy ne barnuljon meg – és botmixerrel pürésítem. 2 evőkanál vizet teszek még hozzá, hogy elég legyen a formákba, de a víz mennyisége függ a barackok nagyságától is. Jól összekeverem a formákba teszem, a formákat pedig a mélyhűtőbe legalább 4 órára.
A formákra forró vizet kell folyatni néhány másodpercig és akkor könnyen ki lehet venni a tokból a jégkrémet.
Változat:
Nagyon finom az őszibarack-banán jégkrém is. Annyi a különbség, hogy 2 pürésített őszibarackhoz 1 db, villával összetört banánt kell keverni. Mivel a banán édes, így cukor egyáltalán nem kell. Ezt a őszibarack-banán pürét kapja 8 hónapos Dani fiam tízóraira, fagyottan pedig a nagyobbik fiam, Zsombor csemegéje délután. Illetve én is nagyon szeretem. Fontos, hogy a banánt nem szabad mixelni, csak villával összetörni!