Az édes jalapeno szószt nem kanalazom kiskanállal, ezt finoman csorgatom a sült húsokra, salátákra. Csak az a kérdés, hogyan lehet valami ilyen finom.
Az édes chili szósz nagy kedvencünk, ezért a kert bőséges jalapeno terméséből akartam egy édes-csípős szószt. Az édes jalapeno szósz jóval (tényleg jóval-jóval) csípősebb, mint a chili szósz, de ettől még, vagy éppen ezért, brutál finom.
Édes Jalapeno szósz (Sweet jalapeno sauce)
Hozzávalók: 4 evőkanál méz 4 evőkanál gránátalma melasz (pomegranate molasses) 1-2 jalapeno
A mézet és a gránátalma melaszt összemelegítem, majd beleszórom a durvára vágott jalapeno paprikát. Összekeverem és kis üvegbe töltöm. Hűtőben tárolom.
Eddig sült hússal és salátával próbáltam, de szerintem bármihez tökéletes, amihez egy kis édes-csípős íz még mehet.