A cukkini-dzsungelünk bőségesen ontja a zsenge cukkiniket és a cukkinivirágokat, így jobbnál jobb cukkinis ételek készülnek a konyhámban.
Hozzávalók: 3 apró (15-20 centis) cukkini 12-15 cukkinivirág 3 tojás 2 dl tejszín 10 dkg túró só bors olaj Az apró cukkiniket megmosom és felkarikázom és az olajjal kikent sütőformába szórom. A cukkinivirágokat átnézem, nehogy valamilyen állat maradjon benne, majd kb. feldarabolom és rászórom a cukkinikarikákra. A virágokra rászórom a túrót, megszórom borssal. A tojásokat elkeverem a tejszínnel, majd az egésszel nyakon öntöm a cukkinis, cukkinivirágos, túrós alapot. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés mellett) 30 perc alatt készre sütöm. Langyosan és hidegen is remek. Tipp: Csak zsenge cukkiniből érdemes készíteni, mert ami már tökösödik, az nem lesz igazán finom.