Évek óta ez a kedvenc fagyim. 3 perc alatt elkészíthető 3 hozzávalóból, és nem kell hozzá fagylaltgép. Egész évben isteni, de nyáron a legjobb. Fagylaltot általában úgy csinálunk, hogy elkészítjük a fagylaltalapot, amit azután fagylaltgépben krémesre fagyasztunk. Ez remek technika, de otthon általában a fagylaltgépen szokott elbukni. A mi fagylaltgépünk a konyhaszekrény számkivetett szegletében áll, mert a tartálya ritkán fér be a mélyhűtőbe vagy nincs türelmem kivárni a 3 óra tartály hűtést és a 1,5 óra fagylalt készítést. Fordítva sokkal egyszerűbb: a gyümölcsöt kell fagyasztani. Így bármikor 3 perc alatt kész a fagyi, nem lehet elhibázni és azonnal lehet enni. 1 nap fagyasztás már bőven elég a málnának, de ha hetekkel vagy hónapokkal később támad hozzá kedvem, akkor is felhasználható. A lényeg, hogy a mélyhűtőben mindig legyen fagyasztott málna.
Hozzávalók 2-3 adaghoz: 30 dkg fagyasztott málna 2 teáskanál cukor 0,5 dl tej + 1 aprítógép (az, ami a botmixerem mellett a dobozban volt) A fagyasztott málnát és a cukrot az aprítógépbe teszem és egyszer átforgatom. Hozzáöntöm a tejet és addig darálom, amíg krémes fagylalt lesz. Ha az edény oldalára tapad a málna, akkor egy kanállal a késekhez nyomom és újra darálom. Azonnal lehet enni és nem lehet ráunni. Kalandozz velünk a Facebookon is!>>