Az egyik legfinomabb fagyihoz csak két hozzávaló kell és mindenmentes, de nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.
A barátnőim rendszeresen szekálnak azzal, hogy fagyott gyümölcsöt (meg száraz kenyeret) ígérgetek nekik, ha vendégségbe jönnek hozzám. És az már túl proccnak számít, ha fagyasztott gyümölcsként emlegetem az eperfagyit. Pedig… A házi banánfagyi régóta nagy kedvencünk, de idén az eperszezont és a nyarat a banán-eper fagyival startoltattuk el. Hozzávalók: 15 dkg érett banán 15 dkg érett eper A banánt felkarikáztam, az epret felszeleteltem, majd egy műanyag dobozban mindkettőt a fagyasztóba pakoltam. Másnap forgókéses aprítóban addig daráltam-kevertem a két fagyott gyümölcsöt, amíg krémes fagyivá nem vált. A banán alig érezhető, csupán krémes állagot és édes ízt ad a fagyinak, az eper viszont nagyon intenzív. Eperfagyiban eddig a “pálcikásat” szerettük a legjobban, de most a banános-epres is felkerült a kedvenceink közé.Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
A tökéletes eperfagyi házilag - csak gyümölcs
Szerző
Myreille
Dátum