Édes, illatos, egyszerű sütőtökkrém, amely langyosan felveszi a versenyt a legjobb forrócsokival, hidegen pedig a legfinomabb puding.
Én a pudingot akkor szeretem, ha hűvös és krémes, nem remeg és nem áll meg benne a kanál, de ha végighúzom benne a kanalat, akkor megmarad a nyoma. Ez a pohárkrém éppen ilyen és csak sütőtök, tejszín és néhány fűszer kell hozzá. A méz, ha nagyon édes a sütőtök, el is hagyható.
Tejszínes sütőtök puding (Fotó: Myreille)
Hozzávalók (4-6 adaghoz)
1 közepes kanadai sütőtök
2 dl habtejszín
1 kisebb fahéjrúd
3 db szegfűszeg
fél diónyi friss gyömbér vagy 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál méz
A tököt megpucolom, magját kiveszem és felkockázom. Nagyon kevés vizet öntök alá, beleteszem a fahéjat és a szegfűszeget és fedő alatt puhára párolom. (Oda kell rá figyelni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a lehető legkevesebb víz legyen a tökön, hogy a krém sűrű legyen.
Amikor a tök megpuhult, kiveszem a fahéjat és a szegfőszeget, beleteszem a reszelt vagy az őrölt gyömbért, a mézet és a tejszínt és botmixerrel krémesre mixelem.
Poharakba teszem. Langyosan felveszi a versenyt a legjobb, sűrű forrócsokival, hűtőhidegen pedig a legfinomabb puding.
Tejszínes sütőtök puding (Fotó: Myreille)
Ui: Ez az enyhén fahéjas-édes íz jó alternatívája lehet a hagymás-borsos sütőtökkrémlevesnek is. Ha fahéjas-gyömbéres sütőtökkrémlevest szeretnél, akkor annyi vízbe tedd fel a tököket, amennyi ellepi. A fűszerezés ugyanez.