term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:33000
category_3 #e62e2e

20 perc a konyhában: szezámmagos tészta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

20 perc a konyhában: szezámmagos tészta

Myreille - Publikálva:

Tésztát kifőzni, szószt összekeverni, zöldséget felaprítani és máris kész egy laktató, finom és vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ebéd vagy vacsora. A szezámmagos tésztát azért szeretem, mert finom. Az összes többi, hogy gyorsan elkészül, hogy a friss zöldségek, a szezámmag és a mogyoró miatt tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, csak ráadás. Nagyrészt olyan alapanyagokból készül, amely van itthon, különleges hozzávalóként a szezámmagot és a szójaszószt lehetne említeni.

szezammagosteszta01

Szezámmagos-mogyoróvajas tészta (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 4 személyre: 500 g teljes kiőrlésű, durum spagetti (de lehet bármilyen spagetti is) 2 evőkanál mogyoróvaj (sós, pörkölt földimogyorót – kb. 5-8 dekát – konyhai robotgépben addig kell tekerni, amíg mogyoróvaj nem lesz belőle) 5 evőkanál sötét szójaszósz 1/2 teáskanál citrom facsart leve 2 gerezd fokhagyma 2 nagy Kápia paprika 4 evőkanál szezámmag A spagettit forró lobogó vízben, kifőzöm. Közben a fokhagymát nagyon-nagyon apróra vágom – akár zúzni is lehet – és összekeverem a mogyoróvajjal és a szójaszósszal. A Kápia paprikát először félbe vágom, majd nagyon vékony csíkokra. A tésztavízből 2 evőkanálnyit a szószra merek, elkeverem, majd leszűröm a megfőtt tésztát. Azonnal a szószhoz keverem és addig kevergetem, amíg a tésztát bevonja a szósz. Hozzákeverem a paprikát (mehet bele még felkarikázott újhagyma, korianderlevél és vékonyra szeletelt chili is, ha van otthon, mert a friss, ropogós zöldségek jót tesznek ennek a tésztaételnek) és a szezámmag 2/3-át. Lehet tányérokra szedni, szezámmaggal még megszórni és enni. Nagyon laktató. Kellemesen szokatlan és az embernek eszébe se jut, hogy vega ételt eszik.
szezammagosteszta02

Szezámmagos-mogyoróvajas tészta (Fotó: Myreille)

Ui: A szezámmagot fontos kalciumforrás, érdemes otthon tartani és ételekbe keverni. Nem csak ehhez a tésztához jó, hanem más édes és sós ételekhez is. Kattints ide és lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!>>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra