term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:5093
category_3 #e62e2e

10 gyorsan elkészíthető gasztroajándék

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

10 gyorsan elkészíthető gasztroajándék

Myreille - Publikálva:

prln

Nyakunkon a szenteste… … íme 10 gyorsan elkészíthető gaszroajándék, vagy “csak úgy” csemege, ha nincs elég bejgli:

1. Forralt bor, amit csak meg kell melegíteni fogyasztás előtt. 2. Dulce de leche vagy Confiture de lait 3. Sós karamell 4. Csokoládéba mártogatott aszalt gyümölcsök: nekem legjobban az aszalt sárgabarack, ananász, körte és szilva jött be. Felturbózott változat, ha marcipánt némi pálinkával gyúrok össze, az aszalt gyümölcsöt félbevágom, betöltöm marcipánnal és így mártom csokoládéba. 5. Narancsos linzer 6. Lemon Curd 7. Marcipánburgonya: darált diót, porcukrot, kávét és kakaót kevertem sűrű masszával, majd ezzel megtöltöttem a marcipánlapokat és golyókat formáltam. Ez utóbbi a legbabrásabb, egyszerűbb “táskákat” csinálni és az is jól mutat, ízre pedig ugyanaz. Végül kakaóporba hempergettem. 8. Narancsos trüffel golyók: Megolvasztok 1 nagy tábla (200 g) Szerencsi Szerecsent, hozzákeverek 1 kk. vajat, és 1 kk tejszínt valamint 1 narancs reszelt héját. A hideg tejszíntől rögtön sűrűsödni kezd, de azért még egy kicsit hűlni hagyom, majd golyókat formázok, amiket kristálycukorba forgatok. 9. Diós-sárgabarackos praliné (némileg zserbó utánérzés), a család kedvence. Általában csokiformában készítem, de volt év, amikor kis gombócokat mártogattam csokoládéba. Utóbbi macerásabb. Sárgabarackot némi whiskybe áztatok (10-15 percre), kb. 10 szemet és elég annyi pia, amennyi félig ellepi. Diót (kb. 10 dkg-ot) robotgépben megdarálom, hozzáadom a whiskys sárgabarackokat és addig aprítom, amíg egynemű massza lesz. Ha túl sűrű, akkor teszek bele egy evőkanál sárgabarackot, ha pedig túl alkoholos, akkor még egy kis diót. Azonban a tölteléknek erőteljesnek kell lenni, máskülönben elveszik a sok csokoládé mellett. A masszából falatnyi golyókat csinálok, megmártom csokoládéba, vagy betöltöm a formába, és átadásig hűtőben őrzöm, hogy ne olvadozzanak. 10. Borsos és sós csokoládészívek: A fekete bors és az étcsokoládé nagy találkozás. Akárcsak a só  és az étcsokoládé. Meglepő, szokatlan és nagyon sokaknak nem jön be. Szerencsi Szerecsent olvasztok (kb. 10 dekát) és beletekerek 3-4 frissen őrölt borsot. Jól összekeverem és amikor elkezd húzni (nyomózsák híján) nejlon zacskó egyik csücskébe töltöm, amit óvatosan levágok. Vékonyan leolajozott alufóliára szíveket rajzolok és hűtőben visszadermesztem a csokoládét. Az eljárás ugyanez a sóval is, de abból bőven elég 1 pici csipet. Kapcsolódó cikk: Doboz gasztroajándékokhoz (sablonnal)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra