Flanc nélküli nyári finomság: ribizli flan A szemet gyönyörködtető rubinvörös és fehér rétegek a tejszínes-selymes édesség és a pikáns savanyúság tökéletes összhangját rejtik: köszönjétek az angol szomszédomnak.
Felejthetetlen négyszögletű cheesecake Születésnapomra nem kértem tortát, hanem a kedvenc édességemet sütöttem meg, ami nem más, mint újragondolt sajttorta.
Hogy hívják a túrógombócot, ha nem gombóc? Nincs ez elrontva, csak másra jó – életem mottója mostantól a túrógombócra is érvényes, bár a váratlan megoldásból született dolognak nevet még nem találtam.
Nagyanyáink feledhetetlen recpetjei: Tökös tojás A gyerekkori ízek egy életen át elkísérnek. Nekem tíz év kellett, hogy ugyanolyan finom tökös tojást tudjak sütni, mint a férjem nagymamája.
Pancake Day: ünnepeljünk amerikai palacsintával! Kényelmes vasárnap reggeleken gyakran sütök amerikai palacsintát a gyerekeimnek. Egyszerű, gyors és finom, de ma, húshagyó kedden is palacsintázzunk!
Királyi reggeli: szalonnás bundás kenyér A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.
Füstölt pisztráng házi tartármártással, ropogós salátával Mennyei halvacsora gyorsan, egyszerűen. Tányéron a Boldog Füstölt Pisztráng, a házi tartármártás, a ropogós saláta és a hagymás krumpli.
Gesztenyés karácsonyi süti bögrében 5 perc alatt Sütő nélkül sem lehetetlen a karácsonyi sütemény, ráadásul keveréssel és “sütéssel” együtt csupán öt perc.
Egyszerű és különleges: szalonnás-mángoldos quiche Van egy tökéletes quiche-tészta receptem – elronthatatlanul egyszerű – és csak az változik, hogy mivel töltöm meg. Most éppen mángolddal és szalonnával.
Nyári máktorta ribizlivel és málnával A ribizli és a málna karakteres, savanykás íze tökéletesen passzol a klasszikus máktortához. Elronthatatlan, nagyon mákos recept!
Dióspiskóta-tekercs sárgabaracklekvárral A piskótatekercs tulajdonképpen egy jó piskóta, amelyet feltekertek. Nem ördöngősség és a nagymamámtól tanult trükkel szét se reped.
Túróimádók klubja: Túrófánk a sütőből Túrógombócot vagy túrófánkot bármikor tudok enni. A tésztájuk szinte ugyanaz, de a fánkokat sohasem olajban, hanem sütőben sütöm.