Az őszi napok kedvence: Rakott kínai kel A kínai kel finom, alacsony a kalóriatartalma, ugyanakor rengeteg aminosavat, folsavat, béta-karotint és C-vitamint tartalmaz. Nem puffaszt, sokáig eltartható, fogyasztható nyersen és sülve-főve is.
Hamis gulyásleves, kedvenc családi receptem Pontosan tudom, mit művelek a kínai és az indiai konyhával, így igen elnéző vagyok az igazi Goulash-sal, és ha már így eszembe jutott, jöjjön a kedvenc hamis gulyásom. Próbáljátok ki!
Serpenyőben lassan sült paradicsomos-fahéjas tarja A kertben rengeteg a paradicsom, a hentesnél pedig gyönyörű tarját kaptam. Muszáj volt a kettőt összekombinálni és valami különlegeset főzni.
Csaladi kedvenc: paradicsomos húsgombóc Paradicsomos húsgombócban az olaszok nagyok, de van magyar – oviból és menzáról ismerhető – változata is, amely elképesztően finom.
Klasszikus magyar, nagy kedvencem: székelykáposzta A székelykáposztában az a jó – azonkívül, hogy nagyon, de nagyon finom -, hogy az előkészítés nettó 30 perc, a többit a tűzhely elvégzi.
Naranccsal és garam masalaval párolt tarja Íme a bizonyíték, hogy különleges ételekhez nem mindig kellenek különleges hozzávalók, elég néhány karakteres alapanyag.
Házi (papardelle) tészta tésztakészítő gép nélkül A friss tészta ízletesebb, illatosabb, mint a bolti száraztészta, és elkészíteni se ördöngösség. Darált húsból főztem hozzá pörkölttel, tejföllel és sajttal ettük.
Fedő alatt sült lapocka tormás mártással és zöldborsóval Csupa hétköznapi hozzávaló, aminek többsége ott lapul a kamrapolcon, azonban a végeredmény ízletes, ünnepi lakoma.
Forró leves hideg napokra: tárkonyos húsgombócleves A húsgombóc határozottan fokhagymás, a leves forró, tárkonyos, jó sok sárgarépával és zöldborsóval készült. Ki fázik ezek után?
Almás-rozmaringos húspogácsa a sütőből Rákattantam a friss rozmaringgal fűszerezett húspogácsákra, de szerencsére a család se tiltakozik. A legújabb, almás verzió sütőben készült.
Mustáros-hagymás sertésszűz zsázsával A sertésszüzet szinte lehetetlen elrontani, mindenféle fűszerezéssel remek. A mustáros-hagymás az egyik kedvenc variációm.
Őszi-téli örökzöld: köményes-almás hús Nem lehet megunni. A kömény, az alma és a hús tökéletes triumvirátusa, amely fölött a petrezselyem a királynő.