A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács Tavaly télen kifagyott a rozmaringom, de visszavágtam és késő tavasszal újra kihajtott, majd a nyáron óriási bokorrá növesztette magát. Általában sós ételekhez használom, de most kedvet kaptam egy merészebb párosításhoz.
Rozmaringos-chilis édesburgonya a sütőben sütve A sütőben sült édesburgonya otthon is villámgyorsan elkészíthető. Sült édesburgonya kívül roposó, belül puha, egyszerre édes és sós. Egyszerűen zseniális.
Sült paradicsom a dunsztosban – mert sokkal jobb, mint főzve A szanaszét főzés és a forrón hámozás nem az én világom, ráadásul a sült paradicsom íze ezerrel finomabb. Bónusz: még kavargatni sem kell.
Rozmaringos csirkemáj krémes puliszkával Olcsó, ízletes, kicsit sem szokványos és bármelyik sokcsillagos étterem étlapján megállná a helyét. Nagyon egyszerű elkészíteni.
Mézes-rozmaringos-fehér rozslisztes kifli Pályázom a kiflik nagyasszonya címre. Fűszerekkel és lisztekkel kísérletezem. A fiam imádja a kifliket és a kifligyárat is. Vigyázat, függőséget okoz!
Almás-rozmaringos húspogácsa a sütőből Rákattantam a friss rozmaringgal fűszerezett húspogácsákra, de szerencsére a család se tiltakozik. A legújabb, almás verzió sütőben készült.
Pasta with meatballs: rozmaringos változat A rozmaringos húsgolyó önmagában is nagyon finom, de a paradicsomos-sajtos tésztával igazán remek, tartalmas fogás. Megéri a macerát.
Reggelire vagy vacsorára: házi, rozmaringos pulykamájkrém Igazi reggeli lakoma: pirított kiflikarika házi készítésű, rozmaringos pulykamáj pástétommal és friss paradicsommal a kertből.