Kakaóscsiga: villámgyors, olcsó és brutál finom Rengeteg kakaóscsigát sütöttem már, de csak néhány hete jutott eszembe, hogy a könnyű, nagyon kakaós, házi kakaóscsigát hogyan lehet még jobbá tenni. Semmi fakszni, csak két trükk.
Vajas, medvehagymás és köményes házi kifli Megint minimalizáltam a munkát és maximalizáltam a házitündérkedést: egy tésztát dagasztottam (géppel) és háromféle kiflit sütöttem belőle.
Rákattantam: grapefruit-narancs-gyömbér juice Ragyog, mint a folyékony napfény, és jobban felráz, mint egy espresso. Csak 3 hozzávaló és 3 perc munka.
Kóstolj bele a nyárba: Cukkinivirágos frittata A cukkini roppant hálás növény. Óriásira nő a kertben, termést hoz és a virágai ehetőek. Így kerül a csúcsgasztronómia egy hétköznapi konyhába! 30 perc alatt kész!
Nagyanyáink feledhetetlen recpetjei: Tökös tojás A gyerekkori ízek egy életen át elkísérnek. Nekem tíz év kellett, hogy ugyanolyan finom tökös tojást tudjak sütni, mint a férjem nagymamája.
Gofri alaprecept kényelmes vasárnap reggelekre Nagy álmom volt, hogy a gyerekekkel gofri partyt rendezünk. Néhány hete beköltözött hozzánk egy gofri-sütő és most már a tökéletes alaprecept is megvan.
Pancake Day: ünnepeljünk amerikai palacsintával! Kényelmes vasárnap reggeleken gyakran sütök amerikai palacsintát a gyerekeimnek. Egyszerű, gyors és finom, de ma, húshagyó kedden is palacsintázzunk!
Fejedelmi reggeli: füstölt pisztráng pástétom Egyedülálló ízélmény egy ünnepi reggelre. A pisztráng pástétom kézműves termék, minőségi alapanyagokból, teljesen jogosan viseli a “boldog” jelzőt.
Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót A jó minőségű kakaóporból főzött kakaó a legfinomabb és ezt nem csak nosztalgiából mondom. Csipke, kakaó és a kedvenc bögrém.