Szeráj után szabadon: török bableves Nagy kedvencem a paradicsomos-paprikás bableves. A Szerájból a titkos recept nincs meg, viszont a levesemnek éppen olyan az íze!
Kényelmes reggel serpenyős paradicsommal Vidékről kaptunk friss, “tanyasi” tojásokat és kerti paradicsomokat. Egyértelmű, hogy a reggeli bundás kenyér sült paradicsommal.
Végjáték kölcsönkért paradicsomokkal A balkonládában paradicsomerdő, azonban a virágok kinyílnak, elnyílnak és lehullanak. A viharokat túlélt palántákon viszont van paradicsom.
Apró sárga csillag a zöld levelek közözött Megjelent az első sárga virág a paradicsompalántákon. Csodájára járunk, mintha egzotikus szépséggel lenne dolgunk.
Paradicsomvirág-bimbók: kígyófejű lények A paradicsomok méretéhez képest igen aprócska bimbók jelentek meg. Úgy tartják fejüket, mint lecsapni készülő kobrák.
Cukkinis-paradicsomos gnocchi bazsalikommal Az alap most is a verhetetlen paradicsom, tejszín és bazsalikom hármas. Könnyű nyári vacsora, amely gyorsan elkészíthető.
Bolognai mártás, ahogy mi szeretjük A férjem most fogja megtudni, hogy a kedvenc húsos mártása tele van répával, és felesége legjobb barátja az aprítógép.
L’Antica Pizzeria da Michele, Nápoly Ide el kell menned, ha a világ legjobb pizzáját szeretnéd megkóstolni! A hawaii pizzát azonban felejtsd el!
Kacérkodás a görög istenekkel Az egyik legjobb nyári étel, a muszaka, most serpenyőből vega változatban kerül elő. Gyors és egyszerű.
Terülj, terülj, asztalkám! A mentőangyal egyik tunéziai származású barátom személyében érkezett, aki – nem mellesleg – remekül főz. Néha a szenvedélyért, néha a megélhetéséért, néha pedig csak az én bénaságom kompenzálásáért.
Tejszínben sült paradicsom Évek óta a nyár igazi slágere az apró paradicsom, amely doboznyi mennyiségekben érkezik hozzánk anyu kertjéből és a világon a legfinomabb paradicsom.