Sült paradicsom a dunsztosban – mert sokkal jobb, mint főzve A szanaszét főzés és a forrón hámozás nem az én világom, ráadásul a sült paradicsom íze ezerrel finomabb. Bónusz: még kavargatni sem kell.
Mi a francot főzzek 2,5 hónapon keresztül? 10 hét vakáció a gyerekeknek. 10 hét fejtörés a szülőknek. Arra még vannak ötleteim, hogy mit csináljon a gyerek 70 napon át, de mit főzzek minden nap?
Tortilla pizza: ennél egyszerűbb már nem lesz Már-már azt gondoltam, hogy a pizzán nincs mit egyszerűsíteni, ám akkor megint akciós volt a tortilla és tortilla pizzát sütöttem.
A klasszikus töltött paprika receptje Már nem hívom fel anyut, hogy megkérdezzem, hogyan kell összeállítani a töltött paprikához a tölteléket. Saját, bejáratott receptem van, amit a férjem és a fiaim is imádnak.
Csapjunk bele a lecsóba! Milyen a jó lecsó? Egy jó lecsó elkészítése közben barátságok roppannak meg, szerelmek hullanak szét. Mindenki tud lecsót főzni és mindenki ismeri a tuti receptet. Itt az igazság pillanata!
Kedvenc nyári vacsorám: mozzarella-paradicsom saláta Tudom, hogy hagyományosan előétel a mozzarella-paradicsom páros, de nyári estéken, amikor nincs kedvem enni, de éhes vagyok, tökéletes vacsora.
A paprikás csirke kalandja a sárga rizzsel A paprikás csirke az egyik legjobb magyar kaja. Nokedlivel és uborkasalátával verhetetlen, de ugyanilyen szenzációs illatos sárga rizzsel is.
Paella: világhírű spanyol étel otthon, egyszerűen A paella jellegzetes ízvilágát a többféle hús, a rizs, a zöldségek és a fűszerek adják. Sárgára a sáfrány színezi. Otthon is könnyen elkészíthető!
Serpenyőben lassan sült paradicsomos-fahéjas tarja A kertben rengeteg a paradicsom, a hentesnél pedig gyönyörű tarját kaptam. Muszáj volt a kettőt összekombinálni és valami különlegeset főzni.
Csaladi kedvenc: paradicsomos húsgombóc Paradicsomos húsgombócban az olaszok nagyok, de van magyar – oviból és menzáról ismerhető – változata is, amely elképesztően finom.
Darált húsos tészta friss rukolával és paradicsommal A nyáriasan meleg őszben virágzik és pirosodik a paradicsom és ismét kihajtott a rukola. Ha a kert ilyen rendes, én hagyom magam: olasz kaland.
Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. A padlizsán, a paradicsom és a fahéj, megunhatatlan édeshármas.