Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.
Ínyenc kaland: Fűszeres, sült sárgarépa A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha ő maga is részt vesz az elkészítésében. A fűszeres, sült répa igazán remek!
A kalandor: vaníliás-kakaós céklakocka Drágám, a kedvenc kakaós süteményedbe tettem egy kis céklát is! Nem, nem az elégedetlen feleség bosszúja…
Terítéken a sárgaborsó, avagy a betonfőzelék Nincs benne liszt és habarás, ellenben a szalonna és a fokhagyma elmaradhatatlan kelléke. Nem menza kaja a felesborsó főzelék.
Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót A jó minőségű kakaóporból főzött kakaó a legfinomabb és ezt nem csak nosztalgiából mondom. Csipke, kakaó és a kedvenc bögrém.
Őszi-téli örökzöld: köményes-almás hús Nem lehet megunni. A kömény, az alma és a hús tökéletes triumvirátusa, amely fölött a petrezselyem a királynő.
Camembert pongyolában, sült őszi gyümölcsökkel Az elnevezése flancos, az íze isteni, mégis könnyen és gyorsan elkészíthető vacsora. Csajozáshoz és férj elbűvöléshez tökéletes. Nehéz étel, kell mellé a bor.
A római kömény megdicsőülése Nem szerettem a római köményt, egészen addig amíg ki nem próbáltam almával és hússal. Azóta ez a triumvirátus megdönthetetlen. A cseh köményes borjútokány után – iszonyúan felemelték a borjú árát -, előálltam az almás-köményes fasírtgolyókkal.