Darált húsos tészta friss rukolával és paradicsommal A nyáriasan meleg őszben virágzik és pirosodik a paradicsom és ismét kihajtott a rukola. Ha a kert ilyen rendes, én hagyom magam: olasz kaland.
Lélekmelegítő: csokis-vaníliás-céklás sütitorta A cékla mély aromája jól illik a csokihoz és a sok-sok vaníliához. Bár csupa egészséges dolog került bele, a céklás tortasüti igazi édes élvezet.
Egyszerű, gyors, különleges: birsalmás rétes A birsalma valószínűleg számos jó tulajdonsággal bír, de én azért szeretem, mert finom. A birsalmás rétes pedig maga a mennyország.
Házi hecsedlilekvár avagy a csipkebogyólekvár Nagymamám kamrájának őszi-téli kincse volt a hecsedlilekvár. Roppant macerás elkészíteni, de a világ legfinomabb lekvárja.
Apple pie, avagy a legjobb amerikai almás pite Leszedtük az almafa termését és most alma, alma, alma van mindenhol. Mi mást süthettem, mit almás pitét, de a kedvenc almás sütink amerikai változatát.
Csak 5 hozzávaló: Fokhagymás céklakrémleves Néhány egyszerű hozzávalóból ízletes, egészséges céklaleves készülhet. A fiam azt állítja, horrorisztikus a színe, de ettől még finomabb.
A legőszibb pohárkrém: Tejszínes sütőtök puding Édes, illatos, egyszerű sütőtökkrém, amely langyosan felveszi a versenyt a legjobb forrócsokival, hidegen pedig a legfinomabb puding.
Rusztikus körtetorta, avagy diós-körtés galette Sok gyümölcs, kevés tészta és ha akad otthon egy gombóc vanília fagyi, akkor egy francia cukrászdában érezhetjük magunkat.
Zabos süti ropogósan, lekvárosan, egyszerűen Ebben a sütiben az a jó, hogy 10 perc alatt összeállítható és csupa olyan dolog kell hozzá, ami általában van a kamrapolcon.
Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke Gyors, finom és megunhatatlan. Csupán 6 hozzávaló – pontosabban körettel együtt 7 hozzávaló – kell hozzá, azonban a végeredmény igazi ízorgia.
Sütőtök curry csirkemellel vagy anélkül Sütőtök curryt kétféleképpen szoktam főzni: magamnak chilivel és hús nélkül, a családnak hússal chili nélkül. Mindkettőt imádom!
Sajtban sült alma és szalonna rozskenyér croutonnal Nem tudom megunni az almát, most éppen olvadozó sajttal kívántam meg. Volt itthon szalonna és szikkadt kenyér is és végül “egytálétel” lett belőle.