Paradicsomos galette (vagy paradicsomos pite) a nyár hátralévő részére “Ezer éve” ki akartam próbálni a paradicsomos galette-et és nem csalódtam, éppen annyira egyszerű és éppen annyira finom, hogy más kaja ezen a nyáron nem is nagyon érdekel.
Panzanella, az egyik legfinomabb nyári kaja Az toszkán kenyérsaláta, azaz a panzanella valódi ízorgia, ráadásul egyszerre ropogós és krémes, zöldséges és tartalmas. Egyszerű és nagyszerű.
Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból Tombol a nyári szünet, én meg jófej anya vagyok és fiaim kedvenceit főzöm. Magam se értem, eddig miért ragaszkodtam ahhoz, hogy tökéletes bolognait csak sertésből lehet főzni.
Friss paradicsomleves fokhagymával és oreganoval Nem tartalmas, laktató leves, sokkal inkább könnyű, illatos és forrón is hűs. Nyár, szerelem és a paradicsomok második élete.
A világ legjobb pizzája, avagy a véletlen margójára Nálunk gyakran pizza a vacsora és évek óta próbálom leutánozni azt a felejthetetlent, amit Olaszországban ettünk. Végre sikerült!
Mozzarellával töltött, sült paradicsom Szeretem úgy kezdeni a főzést, hogy kimegyek a kertbe paradicsomért. Most töltött, sült paradicsom készült. Remek nyári ebéd vagy vacsora.
Gyors, tavaszi minestrone. Kihagyhatatlan! A minestrone lelke a sok oregano. Mirelit zöldségekből egész évben készíthető, de tavasszal, amikor friss és zsenge minden, kihagyhatatlan.
Bolognai mártás, ahogy mi szeretjük A férjem most fogja megtudni, hogy a kedvenc húsos mártása tele van répával, és felesége legjobb barátja az aprítógép.