Nyári, jostás pite ropogós habcsók kalappal Az édes, ropogós habcsókot tökéletesen udvarolja körbe a pikáns, gyümölcsös tészta – párizsi cukrászda a verandán.
Panzanella, az egyik legfinomabb nyári kaja Az toszkán kenyérsaláta, azaz a panzanella valódi ízorgia, ráadásul egyszerre ropogós és krémes, zöldséges és tartalmas. Egyszerű és nagyszerű.
Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból Tombol a nyári szünet, én meg jófej anya vagyok és fiaim kedvenceit főzöm. Magam se értem, eddig miért ragaszkodtam ahhoz, hogy tökéletes bolognait csak sertésből lehet főzni.
Mákos guba nyáron? Persze! Eperrel! Nálunk nincs családi hagyomány, ami a karácsonyhoz kapcsolná a mákos gubát. Akkor készítem, ha rákívánok vagy megmaradt néhány kifli.
Ananászos pulykanyárs és öt dolog, amit nem tudtál a pulykáról A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a pulykahús, én mégis ritkán főzök-sütök vele. Egyszerűen így alakult. Most viszont kedvet kaptam hozzá!
Francia epres pite: epres galette Nyáron friss eperrel a legfinomabb, de télen eperlekvárral is el lehet készíteni. Az epres galette az egyik legjobb dolog a nyárban!
A tökéletes eperfagyi házilag – csak gyümölcs Az egyik legfinomabb fagyihoz csak két hozzávaló kell és mindenmentes, de nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.
Sült paradicsom a dunsztosban – mert sokkal jobb, mint főzve A szanaszét főzés és a forrón hámozás nem az én világom, ráadásul a sült paradicsom íze ezerrel finomabb. Bónusz: még kavargatni sem kell.
Zsombi kedvence: cukkinikrémleves Zsombi mindjárt 8 éves. Zsombi utálja a cukkinit. Zsombi imádja a cukkinikrémlevest. Ráadásul a kert ontja a cukkinit.
Kóstolj bele a nyárba: Cukkinivirágos frittata A cukkini roppant hálás növény. Óriásira nő a kertben, termést hoz és a virágai ehetőek. Így kerül a csúcsgasztronómia egy hétköznapi konyhába! 30 perc alatt kész!
Lepénykenyér szendvicsekhez, tunkoláshoz A lepénykenyérnek ezernyi fajtája létezik, amit én sütök, az tulajdonképpen a sercli trónra emelése.
Sárgabarackos-meggyes clafoutis vagy tejpite A tejpite vagy calfoutis igazi nyári desszert: könnyű, egyszerű és nagyon gyümölcsös. Ha még nem próbáltad, a sárgabarack-szezonban ne hagyd ki.