Narancsos „csokikaramell” a karácsony jegyében Leírni tovább tartott, mint elkészíteni, ráadásul mindössze 3 alap összetevőből áll, viszont a variálható kiegészítőkkel több ízben is készülhet egyszerre.
Édes élet: kakaós-narancsos sütikeksz Ropogós cukorkéreg és omlós, kakaós-narancsos tészta. Egyszerű, finom és felejthetetlen.
Narancsos-gyömbéres-kakaós süti uzsonnára Csokitortát terveztem, de amikor kihűlt a tészta, rávetettük magunkat és annyira finom volt a délutáni kávéval – a gyerekek kakaót ittak -, hogy elvetettem a krémkészítést.
Kölespuding kókusztejjel, gyömbérrel és fahéjjal A kölespuding egyszerű és gyors, tejmentes desszert. Mindkét gyerekem imádja és uzsonnára félelmetes mennyiségeket tud belőle elpusztítani.
Narancsos zsemlepuding édes habhegyekkel Szikkadt zsemlék második élete… Néha csak azért veszek zsemlét, hogy 2 nap múlva legyen alapanyagom a zsemle- vagy kenyérpudinghoz.
Csokoládés-narancsos rétes – eszméletlenül finom A csokis-narancsos rétes szemérmetlenül egyszerű és eszméletlenül finom. Egyetlen baj van vele: nem lehet annyit sütni, hogy ráunnánk.
Cheesecake mánia: csokis-narancsos sajttorta A csokoládé és a narancs mindig nyerő párosítás, akkor is, ha a csodás cheesecake-et emelik még istenibb fokozatra.
Mákom van: sárgarépás-citrusos máktorta Egyszerű és elronthatatlan sütemény. A sárgarépa ízét nem lehet érezni, viszont jót tesz a tésztának. Ízig-vérig bűnös élvezet, de a sárgarépát a férfiak előtt tagadd le!
Moszkauer (narancsgrillázs lepény) a tökéletes csábító Főszerepben a narancsgrillázs lepény, azaz moszkauer. Látványos és egyszerű. Cukrász recept nyomán kitapasztaltam a házi moszkauer készítés titkát.
Csak két hozzávaló: kandírozott narancshéj A kandírozott narancshéj önmagában is finom, csokiba is lehet mártani és jót tesz a süteményeknek is. Elkészíteni pedig egyszerű.
Naranccsal és garam masalaval párolt tarja Íme a bizonyíték, hogy különleges ételekhez nem mindig kellenek különleges hozzávalók, elég néhány karakteres alapanyag.
Diós-narancsos torta tejfölös-tejszínes krémmel A tortában két és félszer több a dió, mint a liszt, és nem csak karácsonykor, de egész télen remek sütemény. Gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy.