Indiai-magyar konyha: fűszeres paprikás krumpli Nem szép, de finom. Olcsó, mégse szokványos. Gyorsan elkészül, laktató és a fűszerek miatt nincs hiányérzet, mert a kolbász kimarad belőle.
Télen-nyáron: carbonara krumpli a sűtőből Csak öt hozzávaló: burgonya, szalonna, tejszín, vaj, bors és a végeredmény egy mennyei étel. Szerencsére sok előkészületet sem igényel.
Amikor jó vagyok magamhoz: vajban sült krumpli A legtöbb embernél a tökéletes köret, de nekem egy egész ebéd: vajban sült kakukkfüves krumpli sok tejföllel.
Fokhagymás oldalas vajas krumpli-cukkini pürével Senkit ne ijesszen el az a tény, hogy ennek az ételnek az elkészítése közel 3 óra, mert ebből az előkészítés csupán fél óra, a többit a sütő dolga.
Drága nagyi! Mákos nudlit főzzél nekem A nudlinak két titka van. Az első, hogy ki kell hűteni a krumplit, a második, hogy nem szabad sajnálni a mákot. Persze, elfőzni is tilos!
Házias reformkonyha: tejfölös krumplifőzelék A burgonyafőzelék a legegyszerűbben sűríthető étel rántás és habarás nélkül, hiszen a krumpli már benne van. Az ízéből viszont nem engedek.
Indiai főzőiskola Kavitaval – Molagootal és a többiek Első lecke: Molagootal, azaz lencsés-spenótos főétel fűszeres tört krumplival (Podimas-sal), joghurtos salátával (Pachchadival) és rizzsel.
Borjú vadasmártással és sült krumplinudlival Régi és megunhatatlan kedvenc. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.
Paprikás burgonyafőzelék karamellizált hagymával A puccos név igen egyszerű ételt rejt: krumplifőzeléket a szokásosnál több őrölt piros paprikával, a feltét pedig sült vöröshagyma.
Majdnem chili Vettem fél kiló darált marhahúst. Gondoltam, chilis bab lesz belőle, de az uram lefújta az akciót, így rögtönöztem.