Zseniális rakott krumpli (csípős) kolbásszal és tejszínnel 20 perc alatt összerakom, a többi a sütő dolga. A rakott krumpli az egyik kedvencem és ezzel a módszerrel igazán egyszerű elkészíteni.
Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal Ha van otthon petrezselyemgyökér (vagy paszternák), krumpli, tejszín és só, akkor minden adott egy lélekmelegítő-gyomorsimogató krémleveshez.
Janssons frestelse, avagy a kedvenc halas rakott krumplim A Janssons frestelse készülhet szardellával, de sprotnival szoktam készíteni. Az egyik kedvenc halas ételem.
Pikáns, ázsiai pulykaragu krémes burgonyával Izgalmasan (és viccesen) találkozott az ázsiai és a francia konyha a pulykacomb miatt a konyhámban. A fiaim szerint mindig ilyet főzzek.
Gratin de pommes de terre au curry A pizza és a hamburger kombinálásával született pizzaburger egy szörnyszülött, ám a francia gratin és indiai krumpli curry találkozása maga a mennyország.
Jóképű, chilivel szórt burgonyás pogácsa Fogalmam sincs, hogy milyen az igazi burgonyás pogácsa, de annyira jó tésztát dobtam össze, hogy muszáj feljegyeznem, mert legközelebb is ilyet akarok enni.
Rakott krumpli sietősen serpenyőben Csupán 3 hozzávaló és minimális munka és kész a rakott krumpli. Na jó, a hamis rakott krumpli, de ennyi csalás bármikor belefér egy sietős napon.
Füstölt pisztráng házi tartármártással, ropogós salátával Mennyei halvacsora gyorsan, egyszerűen. Tányéron a Boldog Füstölt Pisztráng, a házi tartármártás, a ropogós saláta és a hagymás krumpli.
Nagyobb a füstje, mint a lángja: csokis gombóc Valamelyik nap a fiam az egyik áruház hűtőpultjában talált csokis gombócot. Persze, hogy ki akarta próbálni, főztem neki.
Téli krémleves halványító zellerrel és fehérrépával Így etess a családoddal olyan zöldségeket, amelyeket állítólag nem szeretnek, de valójában zöldség formájukban meg se kóstolnak.
Egy régi nyár emléke: Fish Chowder Ha Írországra gondolok, akkor eszembe jut a tenger, a smaragdzöld mezők, a kövekből rakott kerítések és a mennyei fish chowder.
Ne dobd ki! – Krémleves az újhagyma zöld szárából Vallomás: az újhagymának csak a fehér részét esszük meg. A zöld részét viszont sajnálom kidobni, inkább krémlevest főzök belőle.