Mákos guba nyáron? Persze! Eperrel! Nálunk nincs családi hagyomány, ami a karácsonyhoz kapcsolná a mákos gubát. Akkor készítem, ha rákívánok vagy megmaradt néhány kifli.
Vajas, medvehagymás és köményes házi kifli Megint minimalizáltam a munkát és maximalizáltam a házitündérkedést: egy tésztát dagasztottam (géppel) és háromféle kiflit sütöttem belőle.
Mákos guba – legyen nekem karácsony Egyáltalán nem igazságos, hogy kedvenc ételeimnek a többségét életem férfijai nem komálják. Egy ideig tűrök, aztán fellázadok…
Őszi ízek kiflibe tekerve: karamell és almavaj krémsajttal Fűszeres édesség reggelire, uzsonnára vagy desszertnek: a fahéj, a vanília, az alma és a karamell a lágy kelt tésztában a hűvösebb őszi napokat is megszépíti.
Tavaszi macikifli a tehén gyümölcseivel Teli az erdő medvehagymával, kaptam ajándékba friss házi krémtúrót és közben hirtelen valami sós, de nem száraz rágcsálnivalóra támadt itthon igény, úgyhogy cselekedni kellett.
Mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli, az ellenállhatatlan Ebben az évben még nem vettünk bolti kiflit. Legújabb kedvencünk a mézes-zabpelyhes-kakukkfüves kifli lilahagymával és angolszalonnával.
Mézes-rozmaringos-fehér rozslisztes kifli Pályázom a kiflik nagyasszonya címre. Fűszerekkel és lisztekkel kísérletezem. A fiam imádja a kifliket és a kifligyárat is. Vigyázat, függőséget okoz!
A házi kifligyár legjobbja: mézes-köményes kifli A család több tucat kiflit volt kénytelen megkóstolni az elmúlt hónapban, mert én egy régi ízt kerestem. Ez még mindig nem az, de nagyon jó.
A Kifli, amely bármikor elkészíthető Olcsó, kiadós és bár macerásnak tűnik, nem csak konyhatündéreknek ajánlott.