A házi kenyér lélektana és technikája Kovászom nincs, és nem is lesz, de megtanultam remek házi kenyereket sütni gyors kovásszal és élesztővel is. Jegyzet elsősorban magamnak.
Török lepénykenyér, a Ramazan pidesi Puha, levegős kelt tészta, ami nem a különleges hozzávalóktól, vagy sütéstől lesz vonzó, hanem az ügyes formázástól. Éppen ezért elronthatatlan.
Maritozzi con la panna – római recept alapján Édes, illatos zsemle sok-sok könnyű tejszínhabbal Olaszországba repít. Mintha nyaralnánk, pedig itthon vagyunk.
Dagasztás nélküli kenyér – Egy recept két kenyér Pár nap eltéréssel ugyanazt a dagasztás nélküli kelt tésztát kétszer sütöttem meg, de picit másként. A két kenyér egészen más, de mindkettő isteni.
Panzanella, az egyik legfinomabb nyári kaja Az toszkán kenyérsaláta, azaz a panzanella valódi ízorgia, ráadásul egyszerre ropogós és krémes, zöldséges és tartalmas. Egyszerű és nagyszerű.
Királyi reggeli: szalonnás bundás kenyér A bundás kenyér nem túl nagy konyhai mutatvány és a szalonnás bundás kenyérnek is csupán egy titka van.
A lesachtali kenyérsütés művészete recepttel A sűrű, magos osztrák rozskenyér fogalom, ráadásul a lesachtali kenyér az UNESCO világörökségei közé tartozik. Süss kenyeret 10 000 éves recept alapján!
Édes-mazsolás ír szódás kenyér Kenyér, amely nem élesztővel, hanem szódabikarbónával készül. A hagyományos sós változat mellett létezik az édes is, én mini kenyereket sütöttem mazsolával.
Vidéki Anglia: Mazsolás kenyérpuding kalácsból A legjobb, ami a maradék kenyérrel történhet: kenyérpuding vagy más néven kenyérfelfújt. Alaprecept és variációk.
Kipróbáltuk: Dobozos kenyér az Ikeából Sokmagvas, svéd rozskenyér, csak víz kell hozzá és egy izmos férfi, a többi a dobozban van.
Paradicsomos vöröslencse lepénykenyérrel Egy kis India félúton a leves és a főzelék között. Hiszed vagy sem, az egész megvan 30 perc alatt és igazi “kamraétel”.
Csodás variációk mindennapi kenyerünkre Kaldeneker Györgytől tanultam kenyeret sütni a Makifood főzőiskolában. Jelentem, focaccia rajongó lettem!