Őszi ízek kiflibe tekerve: karamell és almavaj krémsajttal Fűszeres édesség reggelire, uzsonnára vagy desszertnek: a fahéj, a vanília, az alma és a karamell a lágy kelt tésztában a hűvösebb őszi napokat is megszépíti.
Tavaszi macikifli a tehén gyümölcseivel Teli az erdő medvehagymával, kaptam ajándékba friss házi krémtúrót és közben hirtelen valami sós, de nem száraz rágcsálnivalóra támadt itthon igény, úgyhogy cselekedni kellett.
Édes élet, édes pizza: vaníliás-ananászos Az egyszerű kelt tészta nem csak kakaós csigának vagy pizzának remek alap, hanem a gyümölcsös lepénynek is. Téli változat.
Régimódi szilvás lepény fahéjas cukorral Jobb, mint a szilvás gombóc és a munka is kevesebb vele. Régimódi szilvás lepény rengeteg szilvával és fahéja cukorral.
Póréhagymás-cukkinis-túrós lepény A nagymamám remek kapros-túrós lepényeket sütött és ezeket a lepényeket gondoltam tovább póréhagymával, cukkinivel, kapor nélkül…
Dagagós boldogság: szezámmagos házi kiflik A szezámmagos kiflik önmagukban is finomak, de kerülhet beléjük lekvár, mogyorókrém, tojás, kolbász és salátalevél is, elkészítésük pedig igazi családi szórakozás.
Fahéjas-szilvás lepény (tejtermék- és zsírmentes) Ha nincs otthon semmi vagy éppen a családban valaki a zsírokat, valaki a tejtermékeket kerüli, akkor itt az ideje az egyszerű fahéjas-szilvás lepénynek.
A lesachtali kenyérsütés művészete recepttel A sűrű, magos osztrák rozskenyér fogalom, ráadásul a lesachtali kenyér az UNESCO világörökségei közé tartozik. Süss kenyeret 10 000 éves recept alapján!
A világ legjobb pizzája, avagy a véletlen margójára Nálunk gyakran pizza a vacsora és évek óta próbálom leutánozni azt a felejthetetlent, amit Olaszországban ettünk. Végre sikerült!
Zabpelyhes-fahéjas galuska vanília sodóval Az aranygaluska nyomán készült, de cukros dió helyett fahéjas cukorba forgatom a tésztadarabokat. Extra, hogy a tésztában zabpehely is van.
Mazsolás kalács cukros-szerecsendiós kéreggel Az ünnepi hangulathoz puha, karácsony-illatú kalács dukál sok mazsolával és ropogós, cukros-szerecsendiós kéreggel a tetején.
Aranygaluska rengeteg dióval és házi sodóval A kelt tésztát nem gazdagítom se tojással, se vajjal, de nem sajnálom tőle a rengeteg diót. A sodó pedig tojásból és tejből készül valódi vaníliával.